Sådan kan du lære dine børn at passe godt på deres tænder

Tandsundhed kan også være en vigtig parameter for den generelle sundhed. Samtidig har vi som udgangspunkt et reelt tandsæt som vi gerne skal kunne bruge meget, hvis ikke hele vores liv. Derfor kan det altså være godt at lære, hvordan tandhygiejnen holdes i top. Og det kan du hjælpe dine børn med lige fra start. 


Børn er ofte opmærksomme på dig – så sæt det gode eksempel

I en stor del af dine børns liv, står du som forældre meget højt på rollemodelslisten, hvorfor du og dine handlinger indirekte måske kan have betydning for, hvordan dine børn forstår verden. Det kan altså give dig mulighed for at sætte et godt eksempel for dine børn, og give dem forudsætninger for at opleve, hvordan god tandhygiejne kan se ud. Det kan for eksempel være ved at børste tænder sammen, eller lave andre af de daglige rutiner sammen for et sundt tandsæt. 

Det kan også være ved at snakke om tandlæger sammen. Snakke om at gå til tandlæge, og måske og tage dem med på nogle af dine tandlægebesøg, såfremt de er store nok til det. Hvis du for eksempel bor på eller i nærheden af Amager, så kunne lave en lille tur ud af at tage til tandlæge på Amager, sådan at det bliver en god oplevelse for dit barn, og altså ikke noget der virker så skræmmende. 


Vær opmærksom i overgangen fra børnetandlægeordningen til den normale tandlæge

Det der måske ofte kan gå galt ved at holde sine gode tandlægevaner, kan være når tandlægen bliver en ydelse der skal betales for. Og der kan det eventuelt være fordelagtigt at være opmærksom som forældre, sådan at dine børn endnu holder de gode vaner ved lige, sådan at der er gode forudsætninger for at de endnu vedbliver i voksenlivet – også selvom tandplejen måske skal indpasses i budgettet.