Sådan holder du en fantastisk sommerfest

Foråret er over os og snart kommer sommeren med forhåbentligt høj solskin, lange aftener i haven og gode stunder med venner og familie med dejlig mad og drikke. Hvis du overvejer at holde en hyggelig sommerfest for venner og/eller familie, kan du få inspiration her.

Få fastlagt menuen 

Hvis du gerne vil holde en fantastisk sommerfest for dine kære derhjemme, skal der også være styr på mad og drikkevarer. Menuen kunne f.eks. bestå af en forret med frisk fisk, en hovedret med lækkert kød fra grillen og grønne salater og til sidst en dejlig let sommerdessert med friske bær og lækker frugt. Dertil skal der selvfølgelig også være drikkevarer, som kunne være smagfuld vin fra din lokale vinhandler, flotte cocktails og saftevand/sodavand til børnene. Lav også gerne en fin borddækning med blomster, lys og fine servietter. 

Skal der være et tema?

Det er altid sjovt med temaer til fester, og det kan bl.a. betyde at gæsterne skal komme klædt i noget bestemt, eller at borddækningen eller maden bærer præg af et bestemt tema. Det kunne være white party, hvor alle skal komme i hvidt tøj eller blomstertema lige i sommerens ånd. Maden kunne også have et tema som f.eks. fisk og skaldyr – alt godt fra havet eller italiensk tema med antipasti, hjemmelavet pizza eller pasta og tiramisu eller gelato. Mulighederne er mange. Du kunne også sætte flotte lyskæder op i haven og ved bordet, så der kommer en hyggelig stemning, når mørket falder på.

Underholdning

Til en sommerfest kan der også være underholdning. Hvis der er børn med, kunne man spille kongespil, rundbold eller lave limbo. Til de voksne gæster kunne man arrangere ølbowling, karaoke eller beer pong. Det er også altid hyggeligt og festligt med god musik hele aftenen, så sørg for at du har en god højtaler til at kunne spille musik og holde stemningen kørende.