5 gode grunde til at underskrive en generel fuldmagt

Alle oplever et øjeblik, hvor nogen har brug for hjælp, men ikke kan bede om det. Disse øjeblikke kaldes ‘tegn på inhabilitet’. En generel fuldmagt (GPOA) er et juridisk dokument, der gør det muligt for enhver, der kender til det, at bede en anden – ofte en anden betroet person eller organisation – om at træffe vigtige beslutninger på dine vegne, hvis du bliver ude af stand til at gøre det selv. En god GPOA vil indeholde detaljer om personens ønsker, og hvad de ønsker der blive gjort under visse omstændigheder. Den bedste måde at vide, om du skal underskrive en, er ved at have en diskussion med din elskede, men her er nogle grunde til, hvorfor det kan være umagen værd at underskrive en uagtet:

 

Du har haft en samtale med din elskede

 

Den vigtigste grund til at have en samtale om en generelfuldmagt med din elskede er, så I begge ved, hvad deres ønsker er. Dette er et af nøgleelementerne i enhver god fuldmagt. Hvis I begge underskriver dokumentet, kan fuldmagten bruges, hvis din nærmeste bliver uarbejdsdygtig.

 

Det er vigtigt at have en plan i tilfælde af inhabilitet

 

Det vigtigste at huske, når det kommer til inhabilitet, er ikke at gå i panik. Du vil kun gå i panik, når du forsøger at gøre ting, som du ikke har evnerne til at gøre. Hvis der er tale om en fuldmagt, kan du få en betroet ven eller slægtning til at overtage. Du kan også få udpeget en som agent. Agenter kan kun træffe beslutninger på dine vegne, men kan hjælpe med at reducere byrden for dig, der er uarbejdsdygtig.

 

Det hjælper med at forhindre stridigheder efter

 

Hvis de var uarbejdsdygtige og ude af stand til at gøre deres ønsker klart, bør du tænke over, hvad deres ønsker ville være i sammenhæng med deres personlighed og situation. Hvis din elskede for eksempel var på et hospital og ikke var i stand til at kommunikere deres ønsker, vil du gerne vide, hvad deres ønsker ville være i den situation. Dette vil hjælpe dig med at forhindre eventuelle tvister efter den uheldige hændelse.

 

Konklusion

 

Der er mange grunde til at underskrive en fuldmagt. Det vil give en betroet person eller organisation mulighed for at træffe vigtige beslutninger på dine vegne, hvis du bliver uarbejdsdygtig. Det vil også hjælpe med at forhindre uenigheder i efterhånden. En god fuldmagt vil have din elskedes ønsker klart skitseret og vil indeholde detaljer om, hvad de ønsker at blive gjort under visse omstændigheder. Og den vil have din signatur på, så du kan tage kontrollen tilbage, hvis du nogensinde vil.