2 ting du kan gøre, for at gøre din have sommerklar

Vejret er ved at blive varmere, og det betyder også, at man som regel bruger meget mere tid i haven. Om det er ved at ordne urtebede, plante blomster, sætte et afgrænsningskabel op eller blot at sole sig på græsset, er det altid skønt at kunne bruge tid i haven om foråret og sommeren. 

Slå græsset

Den ofte sure pligt at skulle slå græsset har været væk siden sidste forår. Nu er det ved at være tid til at græsset skal slås igen, så det ikke kommer til at ligne en urskov. Hvis du har en manuel græsslåmaskine, må du i gang med at skubbe, og hvis du har en havetraktor, må du ud at køre. Hvis du til gengæld har en robotplæneklipper, kan du blot starte den og slappe af og nyde vejret. Du skal dog huske en ledning til robotplæneklipper, altså et afgrænsningskabel, så den ikke kører på afveje og ind i dine buske og bede. 

Frem med havemøbler og urtebede

Havemøblerne har været væk vinteren over, og det er så rart at få dem ud igen. Det giver anledning til gode grillaftener med venner og familie, og det er så skønt at kunne spise udenfor. Måske skal havemøblerne lige have en tur med en klud, da de godt kan være blevet lidt snavsede, når de har været gemt væk så længe. En anden ting du også kan gøre, er at plante ting i dine urtebede. Det kan være alt lige fra en masse fine forskellige blomster til spiselige ting som grøntsager og frugt. Meget populært er altid gulerødder, rabarber, ærter, salat, kartofler og jordbær. Men husk igen at få fat i et afgrænsningskabel, hvis du har en robotplæneklipper, så dine fine urtebede ikke bliver ødelagt af den. Det ville være synd at jordbærrene skulle gå til spilde på grund af det.